Skip to main content
Pige på cykel på Fanø | Vadehavskysten

Fanø på cykel

Photo: Vadehavskysten

Der er cykelstier mellem alle byområderne på Fanø (Nordby, Fanø Bad, Rindby Strand og Sønderho), så det er trygt og sikkert at cykle på Fanø - for både børn og voksne.

Læs mere om CYKELUDLEJNING PÅ FANØ

Hele øen er kun ca. 15 km lang og ca. 5 km på det bredeste sted, så afstandene er korte. Cyklen er den ideelle måde at komme rundt på Fanø på.

Cykelruter på Fanø
Der er udgivet 5 foldere med forslag til cykelture på Fanø. Hver folder indeholder et kort, en rutebeskrivelse samt ikke mindst en beskrivelse af det, du kan opleve undervejs. 

Atlantvolden

Atlantvold turen findes i en kort version på 16 km og en lidt længere version på 26 km. Cykelturen fører jer rundt til nogle af de mest markante anlæg, der blev opført af den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig. Mange steder på Fanø ses stadig grå betonbunkere spredt rundt i klitterne. Det er resterne af Atlantvolden, et kæmpe forsvarsværk fra Nordnorge til Spanien, som det tyske forsvar opførte under 2. Verdenskrig for at forhindre en invasion fra de vestlige allierede.

Mountainbikerute på Fanø

Sporet er på 7 km og ligger smukt i den vestlige side af Fanø Klitplantage. Det hører til blandt de lettere kategorier af mountain bike ruter. Du cykler det meste af tide inde i skoven på en relativ flad, men snoet rute.

The Big Five

Ruten er på 37 km og bringer dig rundt de 5 højeste bjerge på Fanø. Bjerge er så meget sagt, det er klittoppe med en højde på mellem 15 og 21 meter. De 5 klitter er spredt ud over hele Fanø og viser forskellige stadier i øens udvikling. Trods deres beskedne højde er der en fantastisk udsigt fra toppen.

Verdensarv Vadehavet

Denne rute bringer dig rundt på hele øen. Undervejs kan du opleve nogle af de mest karakteristiske landskaber og naturtyper. Vadehavet er af UNESCO udpeget som Verdensarv, først og fremmest fordi det er et af verdens største tidevandsområder med uerstattelige naturværdier. Det er samtidig et af Europas vigtigste rasteområder for trækfugle.

Luft under vingerne - Panoramarute 404

Denne rute er 26 km. Panoramarute 404 er den eneste af ruterne, der indtil videre er afmærket. Panoramaruten er essensen af Fanø på et par timer. Den bringer dig både gennem nogle af de karakteristiske landskaber, den brede og cykelvenlige nordsøstrand og den hyggelige skipperby Nordby.

Vestkystruten Cykelguide | Vadehavskysten
Photo: Vadehavskysten

Follow us: