Skip to main content

Strandliv ved Esbjerg

Photo: Vadehavskysten

I læ for Vesterhavets vinde bag halvøen Skallingen ligger Ho Bugt med dejlige børnevenlige strande kun få kilometer fra Esbjerg og med en vidunderlig udsigt til vadehavsøen Fanø. På Fanø finder du en af Danmarks absolut bedste sandstrande hvor der må køres på stranden.

Nyd en dejlig sommerdag ved strandpromenaden i Hjerting eller på Sjelborg Strand ved sommerhusområdet Sjelborg. Eller hop på færgen til Fanø, hvor du finder en af Danmarks bedste strande.

List
Map
Hjerting Beach - beach life at Esbjerg
Photo: Destination Vadehavskysten

Hjerting Beach - beach life at Esbjerg

The 660 meter long beach promenade at Hjerting Strand offers several opportunities to enjoy the good views of Ho Bay, be active, swim and not least use your imagination.

Info
Sjelborg Beach close to Esbjerg
Photo: Destination Vadehavskysten

Sjelborg Beach close to Esbjerg

Sjelborg Strand is a scenic area that borders Ho Bay, not far from Esbjerg.

Info
Surfing in Ho Bay near Esbjerg
Photo: Torben Meyer

Surfing in Ho Bay near Esbjerg

Ho Bay in the northern part of the Wadden Sea National Park offers splendid opportunities for surfing and kitesurfing.

Info
The beach on Fanø
Photo: Destination Vadehavskysten

The beach on Fanø

Of course, swimming is of the things that is really attractive at the beach. The best place for swimming is the part from Fanø Bad to Rindby Strand.

Info

Når vi tager på stranden

Hvad enten den står på badetur på en højsommerdag eller en rask spadseretur i det ruskende oktobervejr, så har Nationalpark Vadehavet kilometer og atter kilometervis af strande. Faktisk har vi Danmarks bredeste af slagsen ved Sønderstrand på Rømø, ligesom nationalparkens strande generelt er kendt for deres badesikkerhed og høje badevandskvalitet.

Her får du vores tips til din strandtur, så den bliver så god som muligt for både dig, naturen og de andre strandgæster:

 • Hvis vi er i bil på stranden, holder vi en hastighed på max 30 km/t – og vi er ekstra opmærksomme, da det kan være usikkert at køre på stranden.
 • Vi viser altid hensyn og er opmærksomme, da strandene bliver brugt og nydt af mange forskellige friluftsbrugere året rundt.
 • Vi respekterer, at Blå Flag-strande er hundefri zone, og at vores firbenede venner generelt holdes i snor på stranden og i klitterne i perioden fra 1. april til 30. september.
 • Vi er ekstra opmærksomme, når vi færdes på de store strande på øerne ved Vadehavet. De kan nemlig blive oversvømmet af tidevandet og skabe forvirring omkring retning, særligt i tåget vejr og om natten.
 • Hvis vi samler skaller og lignende på stranden, tager vi kun, hvad der svarer til en fyldt spand eller hat.
 • Vi respekterer, at fiskeri på stranden kræver fiskekort – og vi læser i øvrigt op på guiden til lystfiskeri for yderligere information.
 • Vi undlader at ride eller køre i klitterne.
 • Hvis vi overnatter på stranden, foregår det uden telt, og vi undlader at tænde bål i bevoksede områder eller steder med bålforbud.
 • Hvis vi har en robåd, må vi gerne trække den op på stranden for en kort stund. Både med motor lader vi blive i vandet.
 • Medmindre det er udtrykkeligt forbudt på stedet, må vi godt nøgenbade på strandene.
 • Vi husker på, at vi er gæster i naturen, og undgår derfor at forstyrre fugle og andre dyr unødigt.
 • Vi samler det affald op, vi finder, og tager det med – også selvom det ikke er vores eget.
 • Vi er helt med på, at det er vinden og tidevandet, der bestemmer ved Vadehavet, og derfor tjekker vi altid DMI, inden vi tager afsted.

Læs om sikkerhed på havet på respektforvand.dk

Nationalpark Vadehavet - Code of Conduct

Follow us: